PRIVATE BILL PINDAAN ENAKMEN 355

Rasa kelakar apabila ramai cuba mempersepsikan bahawa PAS dan Presiden PAS sengaja membiarkan ditipu dalam cadangan akta persendirian tersebut.

Lebih hebat dengan drama yang dimainkan oleh MP Pokok Sena, Dato Mahfodz Omar yang menonjolkan diri dalam sidang parlimen hari ini.

PAS dan Presiden PAS lebih maklum dan bagaimana tindakan UMNO dan BN dalam hal ini. BN dan UMNO tak mampu menolak lagi isu enakmen syariat tetapi terpaksa menngunakan isu teknikal yang ada.

Maka dengan membaca kebijaksanaan ini. TGHH sebagai MP Marang, menghabiskan hujah isu teknikal dengan membawa secara persendirian. itu pun ia sengaja dilambatkan dengan meletakkan di belakang dalam urutan.

Selepas ini, apa lagi Hujah UMNO/BN sekiranya PAS meminta mandat rakyat? dan ia dipermainkan UMNO/BN dengan isu teknikal.

Tinggal lagi langkah seterusnya ialah, UMNO/BN sendiri terpaksa memohon ia dipinda dengan memberi tanggungjawab kepada Jamil Khir Baharom.

Ketika ini, PAS dengan secara bijak menutup pintu pintu alasan kepada UMNO. Yang mana tindakan ini tidak difahami oleh beberapa pimpinan PAS yang ditolak dalam muktamar baru baru ini. Mereka cuba mempersepsikan PAS ditipu, sedangkan sebenarnya PAS sedang mengorak langkah dengan baik.

Lihat sahaja kenapa Kisah Nabi Musa berdakwah kepada Rakyat Mesir walaupun Firaun berkali kali memungkiri Janji apabila didatangkan bala kepada Mereka.

USTAZ AHMAD HAKIMI OTHMAN
Ketua Pemuda PAS
Kawasan Kuala Selangor

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: