Husam Menipu Arwah Tok Guru?

1. Saya terpaksa membuat satu penulisan untuk mendedahkan kebenaran kerana saya lihat begitu banyak pengkhianatan yang sedang di jalankan. Saya amati dan saya melihat, permainan Husam semakin rancak. Ternyata Husam memang nak jatuhkan kerajaan yang telah dibangunkan oleh arwah Tok Guru dan khianati partinya sendiri.

2. Saya lebih gemar menggunakan loghat Kelate di dalam penulisan saya untul lebih mencapai hasrat yang nak dinyatakan. Pada hari khamis lepas, oleh kerana belum berkesempatan balik Kampung, ambo ada mengikuti ceramah Husam melalui internet. Sebagai kenalan dia yang juga penduduk di Kg Salor, ambo agak terkilan dengan ceramah dia malam itu. Dia sanggup hentam dan fitnah Tok Guru Presiden PAS dan kata PAS nak UG dengan Umno disamping menyebarkan fitnah lain kepada kerajaan negeri. Dulu dia kata sayang kepada Presiden sehingga nak tengok walaupun presiden jadi Perdana Menteri walau sehari. Begitu juga dia kata nak jaga kerajaan Kelantan agar terus membangun dengan acuan Islam, tapi hari ini, dia serang dan hentam habisan. Husam penipu besar rupanya!

3. Ambo memang sudah lama hilang kepercayaan kepada Husam. Ambo tertanya-tanya semasa hari baiah wakil rakyat di hadapan Arwah Tok Guru, adakah Husam melafazkan tertalaknya isteri atau isteri-isterinya ? Kerana bagi yang berkahwin lebih dari 1, lafaznya perlulah isteri-isteri. Ini kerana, setakat saya tahu Husam memang berkahwin 2 ! Jika benar dia lafaz isteri (1), mengapa di sanggup menipu insan sebaik Arwah Tok Guru ?

4. Ambo mendapat maklum Hj Husam menikah 2 daripada awal lagi. Tetapi ambo diamkan walaupun dia sudah menipu Tok Guru. Di fahamkan mereka bernikah di sebuah Masjid di Australia pada bulan April 2004 lagi. Seingat Ambo, isterinya seorang berbangsa cina yang juga bekas wartawan. Namanya ialah Nabillah bte Abdullah. Berkahwin dan di katakan siap berbulan madu di sana. Selepas sekian lama, baru lah dia daftarkan pernikahan nya di Kelantan. Ambo rasa dengan pengaruh dia pada waktu itu, dia boleh daftarkan melalui pintu belakang. Jika tidak di daftarkan, bagaimana mungkin anaknya juga boleh di daftarkan.

5. Ambo tidak kisah berapa dia mahu kahwin kerana ianya di bolehkan syara’, tapi adakah dia lafaz isteri-isteri depan Arwah Tok Guru atau dia terpaksa sebut isteri sahaja demi maslahah dia selepas ini ! Kenapa malu untuk mengaku ?

6. Husam ni banyak sangat bercakap tidak sama dengan tindakan, tidak hairan jika di setiap ceramah dan tulisan dia banyak sangat unsur penipuan. Ambo sedih melihat akhlak Husam ini. Sebagai kenalan dan ‘orang dia’ , ambo sangat berduka. Ambo lihat, gambar kondominium mewah yang katanya di Hartamas. Ambo sangat berhajat Husam nafikan perkara terbabit. Bagaimana Husam mampu miliki harta semewah itu? Siapa yang duduki rumah terbabit? Pandai kata orang lain bermewah, dia bermewah tak jadi masalah!

7. Jadi, ambo sangat berharap Husam ataupun isterinya dapat buat pengesahan. Mungkin Datin Rohana sendiri boleh ke JAHEIK dan periksa kesahihan di sana. Jika selama ini suami Datin menafikan, Datin periksalah di sana. InshaAllah ambo yakin semuanya akan terjawab. Buat Husam, cukup-cukuplah menipu orang. Jujurlah dalam percakapan. Berpolitik lah di atas kebenaran. Bukan hanya menghentam. Ambo berharap Allah bukakan kebenaran ini dan zahirkan kebathilan ini.

‪#‎Insaflah‬ Husam!

Mohd Umar Othman bin Mat Faqih
Penduduk Salor

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: